Részegen próbálta elütni a rendőröket egy budapesti férfi, aki korábban pszichiátriai kezelésben részesült

2020. május 26., 21:30

Szerző:

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A férfi 2020. május 23-án a Deák tér irányából a Nyugati tér felé közlekedett autójával, amikor az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrök felé előzmény nélküli, indulatos és agresszív verbális kommunikációt folytatott.

A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé,

fenyegetve és szidalmazva őket hátramenetbe kapcsolt és célzottan feléjük hajtott, egyiküket megkísérelte elsodorni.

Fotó: Pixabay

Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába és az időközben a gépkocsiját elölről megközelítő másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A továbbra is menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós civil segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk.

A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazniuk. Az eset során az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését megelőzően, valamint azt követően is folyamatosan fenyegette a sértetteket, a vele szemben intézkedő rendőröket és később a kórházi személyzet tagjait is. Mindezek alapján alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerül.se esetén a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, ezzel a bizonyítás meghiúsítására törekedne.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben korábban több eljárás is indult.