Baján is tömegesen várakoztak az idősek az oltóponton

Bajáról és Szombathelyről is olyan felvételek kerültek elő, amelyen idősek több száz fős tömege várakozik a kijelölt oltópontnál. 

2021. február 25., 11:30

Szerző:

Szerdán hatalmas tömeg alakult ki a szombathelyi oltópontnál, a régi SZTK épületénél. Az idősek egymás hegyén-hátán, nagy tömegekben várakoztak, egyes esetekben akár másfél órát is, mire következtek a sorban. A Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, Harangozó Bertalan a történtekre reagálva elmondta, a szervezéssel is voltak gondok, de a nagy tömeg elmaradhatott volna, ha mindenki fegyelmezett lett volna.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtök közzétett Facebook-bejegyzéséből kiderül, Baján is hasonló problémák adódtak a szervezés kapcsán a hétvégén. A képviselő a Bácskai Horizont oldalára hivatkozva arról ír, szombat délelőttre 400, 70 év feletti embernek adtak időpontot, és volt, akinek két órát kellett várnia a 3-4 fokos hidegben. A beszámoló szerint odabent sem volt esély a szűk légterű helyiségben a fél méter tartására sem.

 A híradásokra reagálva Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere levelet küldött Tóth Gábor, a helyi Szent Rókus Kórház főigazgatója részére, amelyben együttműködést kezdeményezett a kórház és a városvezetés között, hogy elkerüljék a jövőbeni hasonló eseteket. 

 

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook-oldala)