Az elszabaduló rezsiárak miatt szombaton is iskolába kell menniük a gyerekeknek

Az őszi szünetig hét szombati napon is oktatnak a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában annak érdekében, hogy megtudják hosszabbítani a téli szünetet, ezáltal csökkentsék az elszabaduló rezsiárakból fakadó költségeket. 

2022. augusztus 30., 11:11

Szerző:

Levélben tájékoztatta a szülőket az általános igazgatója arról, hogy az energiaválság kezelése, illetve a rezsiárak emelkedésének ellensúlyozása érdekében milyen döntéseket hozott.

A rezsiárak miatt lesz oktatás szombaton is

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola igazgatója, Kropfné Knipp Mária leveléből kiderül, hogy az őszi szünetig szombaton délelőtt is lesz oktatás az intézményben annak érdekében, hogy hosszabb lehessen a téli szünet, ezáltal a  decemberi leállás jelentős mértékben csökkentheti az iskola rezsiköltségeit. A meghosszabbított téli szünet december 19-től január 6-ig tartana az előzetes tervek szerint. 

A Redditre kikerült levélben az igazgató jelzi, hogy a jogszabályok, lehetőséget ad erre az intézkedésre, majd felsorolja a hét szombatot, amit érint majd a változatás,  Kropfné Knipp Mária megjegyzi, hogy az adott napokon tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz. Az igazgatónő arról is ír, hogy a kormányzati szándékkal összhangban, lehetőségeik szerint a jelenléti oktatást fogják előnyben részesíteni. 

A 168.hu megkereste az intézményt és annak vezetőjét. Az iskola lapunknak nem erősítette meg a kiszivárgott levél hitelességét, kérdéseinkre semmilyen formában nem voltak hajlandóak nyilatkozni. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kovács Tamás/MTI)