Az Echo TV rászállt Demszky Gáborra, aki vízzel hárított

2018. április 8., 20:45

Szerző:

„Ma délután palackozott vizet osztottunk a Bocskai úti általános iskolában kialakított szavazókör előtt kígyózó sorban álló nagyobbrészt diák küllemű és korú választóknak”, írja Facebook-bejegyzésében Demszky Gábor egykori szabaddemokrata főpolgármester. „Miközben vizet osztottam, megjelent mellettem az Echo TV riportere. Egy tucatszor megtagadtam a válaszadást, de a kameramannal együtt a nyomomban maradtak, húsz centiről próbáltak felvételeket készíteni, nem tudtam szabadulni tőlük.

 

Agresszív fellépésüket nemcsak a sorban állók láthatták, hanem Szilágyi Sándor is, aki végig mellettem haladt. Ekkor durva incidens történt. A riporter kérdezett valamit, hátra fordultam volna, de nem tudtam, mert a testemre tapadt kameraman nem tudott hátralépni, mert beszorult közém és egy ott lévő fatörzs közé. Akaratomon kívül rászorítottam, a hátra fordulás lendületével, kamerájával együtt a fatörzsre. Kissé megbillent, egyensúlyát veszítve kapálódzott, de szerencsére nem ejtette le a kamerát. Ezután a riporter újabb provokatív kérdéseket tett fel nekem, de a sorban állók kuncogása, és/vagy megrökönyödése közepette egy kis üvegből vizet locsoltam felé. Ez hatott. Az Echo TV két munkatársa sietve elslisszolt.” (…) „Egy másik ember privát szférájába betolakodni, engedélye nélkül, sőt tiltakozása ellenére a kamerát húsz centiről a képébe tolni tilos” – írja Demszky Gábor.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.