Az ATV szakít Hajdú Péterrel, nem hosszabbítanak vele szerződést

2018. április 11., 12:12

Szerző:

Szakmai és emberi ellentétek miatt nem hosszabbítja meg az ATV Hajdú Péter szerződését – tudta meg a Bors.

Hajdú szerződése hamarosan lejár a csatornánál, de viszonya úgy elmérgesedett a Heti Napló munkatársaival, hogy a műsor egyéves születésnapi összejövetelére sem hívták meg a producert.

A portál értesülései szerint Hajdú többször is késve utalt a stábnak, pedig az ATV napra és forintra pontosan kifizeti a Heti Naplót is gyártó Frizbi Műsorgyártó céget. Ezen kívül szakmai és emberi konfliktusok is mérgesítették a helyzetet. Hajdú cége a Heti Napló mellett az Esti Frizbi és a #Bochkor című műsorokat is gyártja.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A korábban HajdúPéterrel jó viszonyt ápoló Sváby András is sem cáfolta a portálnak, hogy megromlott a viszonyuk, de belső ügynek tartja a problémát, ezért nem akart róla nyilatkozni.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója is elismerte a Borsnak, hogy szezon végén nem hosszabbítják meg a szerződést, erről már írásban is értesítették a producert.

A konfliktus már akkor is érezhető volt, amikor március végén kiderült, hogy Hajdú Péter Deutsch Tamással EP-képviselővel készített interjút a választások előtt, de a beszélgetést a csatorna nem engedte adásba. Németh állítása szerint Hajdú későn értesítette az ATV-t az interjúról, nem akarta, hogy politikus szerepeljen a választások előtti Frizbiben, mivel más oldal képviselőjét nem szólaltatták meg a műsorban.

 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.