Az agyonvegzált Heineken megmenti a magyar komlót és még jó néhány szegény családot

2018. május 22., 13:03

Szerző:

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt., a vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot - tudatta  a migránsszendvicset csemegéző vaddósznójáról elhíresült Nagy István agrárminiszter mai sajtótájékoztatóján.

A miniszter az aláírási ceremónián hangsúlyozta, hogy a kormány felelős a vidéken élőkért és számukra megélhetést szeretnének biztosítani. Kiemelte, hosszú távú cél, hogy mintegy

50 ezer ember átkerüljön a közmunka programból az agráriumba.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a Heineken támogatásával megvalósuló komlóültetvény szorosan kapcsolódik a segélyszervezet kastélyosdombói modellprogramjához. A Barcsi kistérségben immár nyolc éve zajló nagyszabású szociális projekt hátrányos helyzetű családoknak kínál kiutat a szegénységből.

A támogatásnak köszönhetően a segélyszervezet egy hektáron kezdheti meg a komló termesztését, amelynek gondozásával és szüretelésével a hátrányos helyzetű családok munkalehetőséghez jutnak – írja az MTI.

A hír legfontosabb tanulsága, hogy eszerint szent a béke a magyar kormány és a holland multi között, amelyet tavaly még valóságos nemzeti közellenségként kezelt az Orbán-garnítúra a 100 éves vöröscsillaga és a Csiki sör gyártójával folytatott, majd lezárt védjegyvitája miatt.

Talán nem ártana értesíteni a friss fejleményről Menczer Erzsébetet, az Óbudán megbukott fidszes-jelöltet, aki magánszemélyként azért perelte be a Heinekent nemrég, mert az szerinte a vörös csillaggal 

megsértette a magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait.

Az első tárgyalást áprilisban tartották a győri törvényszéken.    

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.

2023. március 24., 14:44

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak - hívta fel a figyelmet az állami energiacég pénteki közleményében.