Reagált az Auchan: más élelmiszerláncoknál is van mennyiségi korlátozás

Az árstop kivezetésének hátrányairól írt tegnapi cikkünkben az Auchan példáját hoztuk fel a mennyiségi korlátozás anomáliái kapcsán. Az áruházlánc ma közleményben reagált.

2023. augusztus 3., 10:52

Szerző:

Mint azt tegnap megírtuk, az Auchan a kristálycukor, a liszt és a csirkemell mellett maximálisan vásárolható 5 kg-os limitet adott meg a házi sertéscomb, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar esetében is. Csirkeszárnyvégből 12 kg-ot vásárolhatunk, 2,8 százalékos UHT tejből 6 litert, étolajból pedig kiszerelésenként változó, 3x1 vagy 2x2 vagy 1x3 vagy 1x5 litert tehetünk a kasszaszalagra.

Az áruházlánc szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszában jelezte: nem egyedi a gyakorlatuk.

„A volt árstopos élelmiszerek mennyiségi korlátozása nem egyedül az Auchannál fordul elő, ugyanígy járnak el más nagy élelmiszerláncok is. Az árstop megszűnésével a mennyiségi korlátozás – ahogy versenytársainknál – úgy nálunk sem került automatikusan kivezetésre, mert azt szeretnénk, ha ezek a kedvező árú alaptermékek továbbra is mindenki számára mindig elérhetőek maradnának” – közölte szerkesztőségünkkel az áruházlánc kommunikációs munkatársa.

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.