Itt a vége: az évad végén bezár az Átrium Színház

Az Átrium a kormányzati kultúrpolitika átalakítását követően küzdött anyagi gondokkal, régebben gyűjtést is rendeztek, most közölték, az évad végén végleg bezárnak.

2023. augusztus 21., 20:21

Szerző:

„Kedves Nézőink, sajnálattal jelentjük be, hogy az Átriumban zajló színházi tevékenységünket a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezzük” – tudatta Facebook-oldalán a II. kerületi Átrium Színház hétfőn. Azt írták még, a 2022 nyári kiállás az Átriumért sok erőt adott nekik ugyan, de „be kell látnunk, nincsen remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassuk a munkánkat”.

Kifejtették, az intézményben jelenleg minden ember három helyett dolgozik, folyamatosan pedig nem lehet 120 százalékos teljesítményt nyújtani, míg új emberek felvételére már esélyük sem nyílik. „Nem írunk ide regényeket arról, hogy a független kultúra szisztematikus kivéreztetése zajlik, sokkal fontosabb a köszönet”.

Az Átrium szerint tehát ők is a független színházak kultúrpolitika általi, folyamatos forrásmegvonása következtében zárnak be. Közölték azt is, szeptember 1-jétől mecénás programjuk és más támogatási formák is bezárulnak.

(Kiemelt kép: Az Átrium esti kivilágításban a II. kerület, Margit körút 55. szám alatt. Az intézmény ad helyet az Átrium Színháznak és az Átrium Bisztró elnevezésű étteremnek. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)