Átadták az ELLE Awards díjait

Nagyszabású díjátadóval ünnepelte az ELLE magazin az első ELLE Awards nyerteseit. A díjakat május 18-án, csütörtökön este adták át a Magyar Zene Házában, ahol együtt ünnepeltek a jelöltek és nyertesek a laphoz közel álló hírességekkel. A lap először rendezte meg a nemzetközi ELLE Awards-ot Magyarországon, ahol hat kategóriában a közönség dönthette el, ki érdemli meg az elismerést. A szerkesztőség különdíját Fábián Éva fotográfusnak adta át Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője.

2023. május 19., 10:01

Szerző:

Az ELLE Awards célja olyan nők kiemelése és népszerűsítése, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak és pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra. Értékrendjük azonos az ELLE márka értékeivel és tevékenységük a meglévőnél is több figyelmet érdemel.

A nagyszabású, többszáz fős díjátadón együtt ünnepelt a jelöltekkel Epres Panni, Axente Vanessa és húga, Mérő Vera, Vecsei H. Miklós és Pataki Ági. A gála műsorvezetésére Trokán Nóra színművészt kérte fel a magazin. 

Az ELLE Awards 30 jelöltjét egy hat fős bizottság, Blaskó Nikolett reklámszakember, Nyáry Krisztián író és irodalomtörténész, Pataki Ági modell és filmproducer, Szabó Doris szépségmentor, Tombor Zoltán fotográfus és Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője állította össze. A díjazottakról több, mint 25 ezer olvasói szavazat döntött. 

„A bátorság nem mindig azt jelenti, hogy nem érzünk félelmet. A bátor nők is lehetnek bizonytalanok, vannak félelmeik, de az erősségük abban rejlik, hogy képesek ezen felülkerekedni, és cselekedni. Az ELLE Awards jelöltjei és nyertesei kivétel nélkül ilyen nők” 

– mondta el Mádai Vivien, a magazin főszerkesztője. 

Az év fiatal felfedezettje díját a Secondland divatmárka képviselőinek ítélte oda a közönség, a lap irodalmi elismerését pedig Szabó T. Anna író, költő vehette át. Az ELLE Content Creator kategória nyertese Szabados Ági tévés műsorvezető lett, a Nincs időm olvasni kihívás létrehozásáért. Az Elle Skin&Body jelöltjei a szépségápolás különböző területeiről érkeztek, ebben a kategóriában Feller Adrienne szépségterapeuta és illóolajmester kapta a legtöbb szavazatot. Az év színésznőjének járó díjat Kovács Patrícia színművész vehette át. A legnépszerűbb, ELLE Wonder Woman kategóriában az erőn felüli teljesítményért járt az elismerés, amelyet Illés Fanni parasportolónak szavazott meg a magazin közönsége. 

A hat kategórián túl Mádai Vivien, az ELLE főszerkesztője adta át a szerkesztőség különdíját, az ELLE díjat. Ezt az elismerést minden évben egy olyan nő veheti át, aki munkásságával a szerkesztőséget és az olvasókat egyaránt inspirálja, tevékenysége megmutatja a nőkben rejlő sokszínűséget, erőt és bátorságot. Ezt a díjat Fábián Éva fotográfus vehette át a Nők Magyarországon kezdeményezésért, amelyben kiemelkedő művészi érzékkel mutatta meg, mennyire bátrak a nők, és milyen nagy teljesítményre képesek.

(fotó: Rácz Tamás/Elle Awards)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.