Átadták a megújult Lánchidat

Karácsony Gergely főpolgármester az átadáson közölte, határidőn és költségkereten belül újították fel a Lánchidat.

2023. augusztus 4., 14:14

Szerző:

Átadták pénteken a felújított Lánchidat, amely ezzel a gyalogosok előtt is megnyílt. „A Lánchíd egy csoda, ezt a csodát most minden nap minden budapesti és minden Budapestre látogató megcsodálhatja” – fogalmazott, majd a beszédét követően a Lánchíd egyik csavarkulcsát átadta Fazekas János hídmesternek. A híd felújítása két év öt hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került.

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapják a gyalogosok is a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Ünnepeljük meg ezt együtt a Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával – közölte Karácsony Gergely Facebook oldalán. Hozzátette, hogy „a pesti oldalon gyereksátor vár, benne egy különleges Lánchíd LEGO-építménnyel. A kicsiket színezővel, rejtvényekkel, meglepetéssel várjuk! A felnőttekkel csoportos, vezetett sétákon ismertetjük meg a felújítás érdekességeit, sőt a hídmester irodájába is be lehet kukkantani. A hídon ezen az estén nemcsak a négy megszépült kőoroszlánnal, de két fényoroszlánnal is találkozhatsz! A hangulatot utcazenével fokozzuk, ehhez fellépőket várunk”.

(Kiemelt képünk: Karácsony Gergely főpolgármester (b) átadja a Lánchíd egyik csavarkulcsát Fazekas János hídmesternek a felújított híd átadásán a Lánchíd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én. A híd rekonstrukciója 2 év 5 hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került. MTI/Szigetváry Zsolt)