Gyalogosan és autóval is veszélyes a vízzel elöntött utakon közlekedni

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy az esővízzel elöntött utakon fokozott odafigyeléssel haladjon mindenki, ugyanis a csatornafedeleket is elmozdíthatta az áradás.

2023. augusztus 5., 09:59

Szerző:

Budapesten több útszakaszon is áll a víz, a közlekedési lámpák pedig sokfelé nem működnek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szakemberek azt kérik, aki teheti, kerülje el ezeket a helyszíneket.

A felgyülemlett vízen se gyalog, se autóval ne haladjunk át, mert nem lehet látni, mi van a felgyülemlett víz alatt, a sok csapadék akár a csatornafedeleket is elmozdíthatta – írták közleményükben. 

(Kiemelt kép: Víz borít egy utcát a főváros teljes területét érintő éjszakai vihar után a XIX. kerületben 2023. augusztus 5-re virradóan. Ezen a napon reggelig több mint ezer bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Főleg kidőlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tűzoltói segítséget. MTI/Mihádák Zoltán)

 

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.