Arnold Schwarzenegger barátja ekkora őrültséget még nem hallott

Nem lehet gyors zenét hallgatni és gyorsan futni sem a szöüli edzőtermekben. A koronavírus terjedését fékeznék meg ezzel.

2021. július 14., 07:00

Szerző:

Sem gyors zene, sem gyors futás. Bizarr szabályokat vezettek be a szöüli konditermekben. A szakember szerint nem volt indokolt, elegendőnek tartja a maszkviselést, és a megfelelő távolságtartást. Arnold Schwarzenegger legjobb barátja, aki egy budapesti edzőteremnek a tulajdonosa nagy butaságnak találta az új szabályok bevezetését. Szerinte a sporttól lesz erős az emberek immunrendszere, és ez az, ami a legjobban véd akár a koronavírussal, akár más betegségekkel szemben.

Betiltották a gyors zenéket a szöüli konditermekben, mondván, hogy jobban terjed tőle a vírus – írta a BBC kedden. Dél-Korea fővárosában és annak környékén helyi rendeletben korlátozták a konditermekben játszható zene tempóját, így az nem lehet gyorsabb 120 bpm-nél. Ez még semmi. A futópadok sebességét is meghatározták, óránként hat kilométerben maximálták. Egészségügyi szakértők szerint így megelőzhető, hogy az emberek túl gyorsan lélegezzenek vagy egymásra fröccsenjen az izzadságuk. 

Megkérdeztük Rusvai Miklóst, mit gondol a Szöülban érvényben lévő szabályozásról. A virológus nem tartja hatékony megoldásnak, szerinte az emberek, ha sportolnak, sportoljanak rendesen. Dél-Koreában nem jók a járványügyi adatok, a szakember azt mondta, ő a maszkot tartaná a helyükben a megoldásnak, vagy nagyon súlyos járványadatok esetén egész egyszerűen a terem bezárását. „A magyarországi konditermek nyitvatartásának abszolút van létjogosultsága, mivel kedvezőek itthon a járványügyi mutatók, nincs vele probléma” – mondta a virológus a 168-nak.

„Még kedvezőbbek lesznek a mutatók, ha az emberek sportolnak” – ezt már Szedlacskó Ádám nyilatkozta a 168-nak. Magyarország legnépszerűbb konditermének tulajdonosa nem győzi hangsúlyozni, ha erős immunrendszerük van az embereknek, nem lesznek betegek. „Mozogni, sportolni kell, C- és D-vitamint szedni, de leginkább kimenni a napra most, amikor éppen annak van az ideje, hogy feltöltődjenek az emberek és felkészüljenek az őszre” – hangsúlyozta Szedlacskó Ádám. 

SKOREA-HEALTH-VIRUS

Emberek edzenek egy szöüli konditeremben, 2021. július 13-án. Fotó: Jung Yeon / AFP

A szöüli edzőtermekben még a futópadok sebességét is hat kilométer per órára maximálták. Egészségügyi szakértők szerint így megelőzhető, hogy az emberek túl gyorsan lélegezzenek, vagy egymásra fröccsenjen az izzadságuk. 

„Hát ez hatalmas nagy butaság. Engem nagyon felidegesített, amikor olvastam a cikket, még sosem hallottam ilyenről, nem lehet ezt így. Nyomjunk fekve maximum 20 kilóval? Pedálozzunk lassabban is? Dehogy! Egész egyszerűn fertőtleníteni kell az eszközöket, tartani kell egymástól a megfelelő távolságot, és nem lesz baj” – mondta Szedlacskó Ádám, hozzátéve, hogy ő és csapata a sportolásban hisz. Úgy vélik, az egészséget sokáig csak ezzel lehet. „Ahogy legjobb barátom, Arnold Schwarzenegger világbajnok testépítő mindig mondja: »the training has to continue«, vagyis az edzésnek folytatódnia kell” – tette hozzá a Flex Gym tulajdonosa.

Szedlacskó Ádám tavaly decemberben az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el, hogy Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult a koronavírus-járvány alatti lezárások miatt előállt veszteségeik enyhítését kérve. Egyébként az ő termében edzenek a hollywoodi sztárok, ha Budapestre látogatnak. Megfordult már nála a többi közt Dwayne Johnson, Jason Statham és Will Smith is.

(Kiemelt kép: Arnold Schwarzenegger és Szedlacskó Ádám a Flex Gymben. Fotó: Szedlacskó Ádám Facebook-oldala)