Análtágítót árverez a NAV

A becsült értéke 47 ezer forint, érdeklődés hiányában viszont 23 ezerért is elvihető.

2023. március 16., 11:26

Szerző:

Szokatlan termék jelent meg a NAV Elektronikus Árverések oldalán – szúrta ki az rtl-hu.

Az „egyéb” tételek közé sorolt tárgyról az adóhatóság azt írta, hogy „az ingóságok esetleges hibái, sérülései a feltöltött fényképek alapján maradéktalanul nem észlelhetők. Az elárverezett vagyontárgyakért sem az adós, sem az adóhatóság jótállással nem tartozik”.

Az análtágítóra csütörtök este 9-ig fogadják a liciteket. A tétel becsült értéke 47 ezer forint, de akár a minimálárán, 23 ezer forintért is elvihető.

A nevezett tárgy egy orvosi segédeszköz, amit a proktológiában alkalmaznak a záróizom hegesedése ellen – ismerteti a tárgy szakmai tulajdonságait a portál. Az adóhatósági eljárás ugyanis egy gyógyászati eszközöket forgalmazó cég ellen folyik, ennek keretében nem csak az análtágítót bocsátották licitre.

A tételek között van érfogó, bőrgyógyászati eszközként használt csomóletoló, több fajta csipesz, nyelvfogó s egy használt fénymásoló is.

(Kiemelt kép: illusztráció, NAV oldala)

 

 

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.