Év végéig 250 új munkahely létrehozását ígéri az Aldi

2020. augusztus 13., 16:11

Szerző:

Száz új munkatársat keres üzleteibe az Aldi, az őszre elkészülő biatorbágyi hűtőraktárukba pedig 50 logisztikai alkalmazott felvételét tervezik, ezt Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója jelentette be. A 8800 négyzetméteres, körülbelül 6 milliárd forintból felépülő létesítmény megkétszerezi az Aldi hűtőkapacitását Magyarországon, emelte ki.

Továbbá 100 új munkatársat vesznek föl a következő hónapokban a magyarországi szolgálató központjaikba – így a Biatorbágyról Budapestre költöztetett iroda 120, a pécsi iroda 150 alkalmazottal működhet az év végére –, vagyis még

az Aldi magyarországi vállalatai még az idén 250 új munkahelyet hoznak létre.

Bernhard Haider a gazdasági nehézségek miatt különösen fontosnak tartja, hogy új munkahelyeket kínálnak és bővítik a magyar termékek kínálatát az üzletekben. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: az Aldi belföldi leányvállalata nem egyszerűen csak magyarországi, hanem magyar cégként tekint magára, hiszen itt termel értéket, itt fizet adót, helyi munkavállalóknak és vállalkozásoknak biztosít megélhetést. 

A német központú üzletlánc 14 éve van jelen Magyarországon, és jelenleg 145 üzletet működtet.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. forgalma 2018-ban meghaladta a 208 milliárd forintot, adózott eredménye az 5 milliárd forintot.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.