Akár havazhat is húsvétkor

Nagypéntekhez képest 8-10 Celsius-fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

2022. április 11., 20:07

Szerző:

Mint kifejtették: a hét további részében egészen péntekig anticiklon alakítja az időjárást: egyre melegebb, száraz levegő érkezik az ország fölé. Csütörtökön és pénteken így már nagy területen alakulhat 20 fok felett a csúcshőmérséklet és átmenetileg az éjszakai fagyok is megszűnnek.

Nagypénteken viszont hidegfront vonul át Magyarország felett, így többfelé is előfordulhat eső, zápor, de csak kisebb mennyiségű csapadék valószínű. A frontot követően szombattól északnyugati, északi széllel jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, s ennek hatására húsvét vasárnapra a péntekihez képest nagyjából 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap nagy területen erős lesz a szél is, húsvét hétfőtől pedig a hajnali fagyok is visszatérhetnek – tették hozzá.

A záporok mellett néhol jégdara-zápor, továbbá esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat – írta a meteorológiai szolgálat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.