Ahmed H.: Soha nem felejtem el a szenvedést, amelyet a magyar kormány okozott

2019. január 17., 10:04

Szerző:

Ahmed H. megjelent a Fővárosi Törvényszéken a magyar állam, pontosabban a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen indított, kártérítési polgári perén - írja a hvg.hu. Az öt év börtönbüntetésre ítélt, de nemsokára kiutasítandó menekült férfi azért perelt, mert jó hírét megsértették azzal, hogy szerepeltették a nemzeti konzultációs kérdések között.

Az Ahmed H. kontra Miniszterelnöki Kabinetiroda polgári per t?
Fotó: Mónus Márton

Vezetőszáron vezették be a tárgyalásra, nem járult hozzá arca és hangja rögzítéséhez.

Azt írta: „Úgy éreztem, kipécéztek. A bizonytalanság volt a legrosszabb, nem tudtam, mikor születik meg a reményeim szerint tisztességes ítélet. Amikor megtudtam, hogy hazugságokkal vádolnak, sírtam, napokig nem ettem.” Hozzátette, soha nem felejti el a szenvedést, amit okoztak neki és úgy véli, a konzultáció már megelőlegezte az ítéletet, ez nagyon nyomasztotta. Ettől függetlenül – állítja – megszerette magyarokat, és barátokat is szerzett.

Szóban Ahmed H. a Hvg.hu szerint azt mondta, semmi sem volt igaz a róla elhangzottakból, nem Soros embere, nem a migráció képviselője, 15 évig nem hagyta el Ciprust, ahol él. A kilenc útlevél azért volt nála, mert azok a családtagjaié - mondta.

Az ügyben ítélethirdetés február elsején várható.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.