Ezekre az adathalász üzenetekre figyelmeztet a Magyar Posta

Megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit használó veszélyes email és sms terjed.

2021. december 28., 13:33

Szerző:

Megtévesztő, a Magyar Posta nevét és arculati elemeit használó veszélyes email és sms terjed, amelyben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését – közölte kedden a Magyar Posta honlapján.

A Posta arra is felhívta az emberek figyelmét, hogy a posta kizárólag nemzetközi küldeményeknél, a vámkezelési díjak kiegyenlítése miatt küld online vagy sms fizetési értesítést, és ebben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

A közleménykiemeli, hogy a megtévesztő

levélben látható „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot”, illetve hasonló feliratú linkre kattintva adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak.

A Magyar Posta ezért kéri, ha bárki ilyen gyanús emailt vagy sms-t kap, semmiképp ne kattintson a benne szereplő hivatkozásokra, és ne adjon meg adatokat.

Azt tanácsolják, hogy első körben mindenki ellenőrizze a levél feladójának e-mail címét, sms-nél a küldő telefonszámát, mert ezekből rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés.

(Kiemelt kép: Egy hivatalos postai logó látható a Magyar Posta 62. számú főpostájának falán Budapest VI. kerületében 2013. október 17-én. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)