Velence polgármestere egy fórumon próbálta elmagyarázni a lekerített Korzó ügyét – felsült

A lakosok nem értik, mért kell a bíróság döntésére várni cselekedetek helyett.

2021. október 16., 08:49

Szerző:

Gerhard Ákos, Velence polgármestere lakossági fórumot tartott a város ügyvédjével együtt a lekerített Korzó ügyéről. Közcélú közterületre kért birtokvédelmet az önkormányzat, ha ezt megítéli a bíróság ki kell nyitnia az üzemeltető cégnek a kerítésen a kapukat – írta a budapestkörnyéke.hu.

A polgármester felidéztea Korzó történetét. 2012-ben a Velence a csőd szélén tántorgott, 1,4 milliárdos adósága volt, ezt a kormány kifizette. Ez abból jött össze, hogy az akkori polgármester hitelt vett fel, hogy a Velence Korzó megépülhessen. Ezt követően az akkori polgármester újabb 400 milliós hitelt vett fel, hogy az akkor szerkezetkész Korzó elkészüljön. Ezt a hitelt a mai napig fizeti a város – tette hozzá a polgármester. Majd elmondta, hogy a Korzó üzemeltetője – a Gomi Kft – szerződése szerint 2034-ig lehet a területen.

Az általános információk után a lakossági kérdések következtek, és a fórum is innentől váltott át unalmasból kaotikusba. Egy érdeklődő megkérdezte, hogy a közterületen felhúzott  kerítést miért nem bontatja le az önkormányzat. A város ügyvédje erre azt válaszolta: döntsön inkább a bíróság, még akkor is, ha az akár egy évbe is telhet. A város ügyvédje hangsúlyozta a Korzó területe magánterület, az üzemeltetési szerződésben nem szerepel az, hogy az üzemeltető kerítést húzhat köré, bízik abban, hogy a bíróság gyor és bölcs döntést hoz.

Sokan azt kérdezték a polgármestertől, hogyha kerítésbontás nem lesz, akkor indít-e egy petíciót. Gerhard Ákos zavart mosolygással fogadta a felvetést. A petíció újboli felvetése után a polgármester nevetve az önkormányzat ügyvédje felé fordult és azt kérdezte: „Nem tudom egy petíció segítene-e kérdezem az ügyvéd urat” – mondta a polgármester, az ügyvéd mosolygott és lehajtotta a fejét.

Október hétfőjén arra ébredtek Velencén, hogy a Korzó működtetője hermetikusan lezárta a területet, senki sem léphet be, még azok a büfések sem, akiknek ott van az üzlete. A Korzót üzemeltető Gomi Kft. állítólag azzal indokolta a lezárást, hogy a Korzó munkaterület, nyár végi felújítások zajlanak.

(Kiemelt kép: pillanatkép a fórumról. forrás: Facebook)