Szabó Bálint kihívja Karácsonyt, a radikális ellenzék élén foglalná vissza Budát, Pestet, Veszprémet és Zalaegerszeget

Ki akarta lakoltatni Orbán Viktort, vízionált óriási gazdatüntetést Budapestre, ébredt már szalmabálához kötözve és úgy is, hogy valami van a végbelében. Szabó Bálint újra száguld.

2023. október 30., 08:32

Szerző:

Elindul Budapest főpolgármesteri székéért Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselő, jelentette be vasárnap este a Facebookon.

„Nagyon sokat gondolkoztam bent a börtönben abban a kettőszázhuszonkét napban”

– kezdte élő videóját, majd arról beszélt, hogy a 2022-es ellenzéki vereség után sokan elhagyták az országot, sokan „befogják a szájukat” és fideszesek lettek, és vannak – ide sorolja magát –, akik szembeszállnak a rendszerrel.

Szabó szerint ma a miniszterelnökkel szemben egy komolyan vehető közpozíció van, Budapest főpolgármestere. Mint mondja, a jelenlegi városvezetés azonban „nem élt, hanem visszaélt ezzel az óriási lehetőséggel”. A politikus szerint

a radikális ellenzékieknek nem olyan vezetőre van szükségük, aki ha kimennek az utcára, akkor hazaküldi őket, hanem aki „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is”.

„Budapest főpolgármester-jelöltjeként, független-civil jelöltként folytatom közéleti tevékenységemet, és így kívánok eleget tenni annak a felszólításnak, hogy előre menjünk, ne hátra” – zárta bejelentkezését Szabó, akit egy hónapja kitettek a szegedi közgyűlésből.

Szabó Bálint, a botrányhős

Szabó Bálint politikai karrierjét a Vas megyei fiktív Fibisz-szervezetek alapításának gyanúsítottjaként kezdte a kétezres években. Tóth Csaba, akkor még Vas megyei MSZP-elnök kiszivárgott levelének köszönhetően részletekbe menően nyilvánosságra került Szabó Bálint vasi Fibisz-elnök állítólagos megerőszakolása. Szabó azt állította, hogy miután felocsudott eszméletlen állapotából, első emléke az volt, hogy „a földön van, a nadrágja az alsónadrággal együtt bokáig le van tolva, és a végbelében nagy feszítő fájdalmat érez”. Azóta üldözte Orbán Viktor konvoját és tervezett több kormánydöntő tüntetést is, amelyről csak a résztvevők hiányoztak.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (j) Szabó Bálint jogásszal beszélget a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor)