Ki nem találja, ki lesz Orbán Viktor új szomszédja

Költözik Szabó Bálint, szegedi önkormányzati képviselő, aki korábban üldözőbe vette Orbán Viktor konvoját.

2023. szeptember 21., 18:27

Szerző:

Az Indexnek nyilatkozott Szabó Bálint szegedi képviselő. Mint kiderült, elvált feleségétől, most pedig szeretne több időt tölteni a fővárosban. 

Kinéztem egy társasházi lakást, és már meg is állapodtunk a tulajdonossal. A 12. kerületben, a Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédjában veszek ingatlant

– mondta.

Szabó Bálint korábban azzal hívta fel magára a szélesebb nyilvánosság figyelmét, hogy nagy sebességgel a zárt csoportban haladó, megkülönböztető fény- és hangjelzést használó konvoj után hajtott úgy, hogy az utolsó jármű mögött nem tartotta be a megfelelő követési távolságot, majd erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőröket a feladatukban, és több közlekedési szabályt is megszegett, veszélyeztetve másokat. Továbbá egy másik alkalommal a vád szerint a Karmelita kolostornál dulakodott, később felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központ Kerületi Bíróság.

Az interjúból különben Szabó azt mondta, nem kapta meg írásban a jogerős ítéletet, és ezért nem tájékoztatta annak tartalmáról a szegedi közgyűlést, illetve a város jegyzőjét. Múlt pénteken a város Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága javasolta, hogy „a szegedi képviselő-testület pénteken zárt ülésen tárgyalja meg Szabó Bálint esetét, és döntsön a képviselő megbízatásának megszüntetéséről”.

Ha ez megtörténik, Szabó  „totális háborút” igért Botka László szegedi polgármester ellen.

 (Fotó: Frederick Florin / AFP)