Szabó Bálint letartóztatásban marad

Áprilisig biztonsan letartóztatásban marad a gazdatüntetés miatt elhíresült Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő.

2023. március 14., 15:41

Szerző:

A gazdatüntetés miatt hírhedtté vált Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását novemberben rendelték el. Az azóta is letartóztatásban lévő képviselőt a bűnismétlés veszélye miatt zárták be, miután élő videóbejegyzést posztolt a közösségi médiában a Budai Központi Kerületi Bíróság elől.

Korábban bűnügyi felügyeletet rendeltek el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés Szabó esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat – például autójával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, és ellenszegült rendőri intézkedéseknek. 2022. szeptember 5-én például megvárta, amíg a kormányfő távozott a karmelita kolostorból, s gyalogosan a konvoj elé állva megkísérelte azt megállítani. Egy társa pedig az ő jelzésére autóval igyekezett útját állni a kormányfőt kísérő konvojnak. Szeptember 7-én újabb akcióba kezdett: kilométereken át követte a védett vezetőért induló konvojt, többször a buszsávban haladt, s közben telefonjával élőben közvetítette az akciót. Szeptember 19-én szintén próbálta követni a biztonsági autókat, de ebben megakadályozták.Szabót az eset után közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Blikk megkérdezte a nyomozó főügyészséget, hogy mi indokolja Szabó őrizetben tartását. A főügyészség megerősítette, hogy Szabó egy darabig még nem szabadul.

„A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban – az ügyészség indítványára – a bíróság a gyanúsított letartóztatását 2023. április 12. napjáig meghosszabbította. Más adat az ügyről nem közölhető."

(fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.