A Shell ideiglenesen bezárja több benzinkútját

A megnövekedett kereslet miatt egyre gyakrabban van készlethiány üzemanyagból, ezért a Shell több benzinkútját is bezárja ideiglenesen.

2022. július 28., 15:43

Szerző:

Shell új intézkedéseket jelentett be az ellátásbiztonság növelése érdekében: öt kutat ideiglenesen bezárnak, két kutat pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állítanak át – írta a Portfolio.

A Shell jelenleg 193 benzinkutat üzemel Magyarországon. Az öt érintett benzinkútból kettő Budapesten, egy Dabadon, egy Székesfehérváron és egy pedig Pápán található. A dabasi július 29-től, a többi pedig augusztus 1-től zár be átmenetileg. Azt nem közölték, hogy meddig lesznek zárva. Az munkavállalóik addig másik Shell kutakon fognak dolgozni.

Egy mosonmagyaróvári és debreceni kúton pedig tesztjelleggel augusztus 3-tól bevezetik, hogy csak vállalati ügyfeleket fogadnak. A portál megjegyzi, hogy ezeknél a kutaknál a vásárlók 80 százaléka eddig is vállalati ügyfél volt. A lakossági és a vállalati ügyfelek kettéválasztása logisztikai szempontból is megkönnyíti a Shell dolgát, hiszen a két csoportnál eltérő igények jelentkeznek, akár a megvásárolt üzemanyagmennyiség, akár például a számlaigények szempontjából, vagyis a változtatás hatékonyságnövelést is jelent.

(Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.