A rendőrség nem nyomoz Szilágyi Liliána ügyében

A hatóságok azt mondták, három idézést kapott az úszó. 

2022. április 15., 14:56

Szerző:

A tavalyi év utolsó napjaiban Szilágy Liliána nagy port kavaró vallomást tett, amelyben arról beszélt, hogy úszóedző édesapja éveken át bántalmazta őt és édesanyját is. A Magyar Úszó Szövetség ez ügyben lefolytatott vizsgálata megállapította, hogy Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig gyakorlatilag kitiltották a szövetség rendezvényeiről.

A rendőrség elmondása szerint megpróbált utánajárni az ügynek, azonban Szilágyi Liliána nem tett vallomást, írja az RTL.hu. A rendőrség ezt a levelet küldte a lapnak:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

Szilágyi Liliánát nem sikerült elérniük, jogi képviselői mindössze annyit mondtak, nem kaptak három idézést.

(Kiemelt kép: Szilágyi Liliána a női 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az ukrán-magyar határszakaszon 5912 ember lépett be hétfőn Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4331-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden.