Szilágyi Liliána úszó fizikai és szexuális bántalmazással vádolja saját apját

Szilágyi Liliána úszónő D. Tóth Kriszta műsorában tett megrázó vallomást gyermekkoráról.

2021. december 30., 01:13

Szerző:

D. Tóth Kriszta sorozata a YouTube-on, az Elviszlek magammal idén ősszel hozott már egy megdöbbentő bejelentést, de most ez évadzáró rész egy még sokkolóbb vallomást tartalmaz, ezúttal Szilágyi Liliána úszónőtől.

A 25 éves, Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett sportolónő a következőkkel kezdi beszámolóját az interjúban:

„egészen kis koromtól kezdve én úgy nőttem föl, hogy az apám engem fizikálisan, mentálisan és mindenfajta módon bántalmazott. És nem csak engem, hanem az anyukámat is, majd később, amikor a húgom megszületett, ő is ebben a történetben benne volt.”

Szilágyi Liliána azt mondja, hogy mindennek a külvilág felé egyáltalán semmi jele nem volt. Az édesapa, Dr. Szilágyi Zoltán jelenleg 54 éves korábbi olimpikon, annak idején az 1988-as és 1992-es olimpiákon vett részt úszóként, jelenleg is foglalkozik gyerekek úszásoktatásával, illetve ügyvédként dolgozik. Szilágyi Liliána 2016-ban megszakította vele a kapcsolatot, és azt mondja, azóta is azon dolgozik, hogy egészséges lelke és mentalitása legyen, de édesapja részéről csak agresszió volt a válasz a közeledéseire.

A sportolónő részletesen elmeséli, hogy már három éves korából is emlékszik arra, hogy apja megverte az anyját, és ő odaállt apja elé, hogy ne verje tovább édesanyját, amire a férfi őt is megütötte. Szilágyi Liliána részletesen elmeséli a beszélgetésben, édesapja hogyan bántalmazta őt mind lelkileg, mind fizikailag egész gyermekkorában, és említi, hogy szexuálisan szintén bántalmazta.

Az úszónő a fenti interjúval párhuzamosan az Instagramon publikált egy posztot megrendítő fényképekkel és egy írott vallomással a fenti témával kapcsolatban.

„25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma, akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről. Az apám, akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek.
Egy olyan burokban amire azt hittem, hogy természetes. Ahol, elfogadott, hogy az anyámat a szemem láttára félájultra veri az apám, hogyha esetleg nem tetszett neki, az amit mondott, vagy tett. Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom”

– írja Szilágyi Liliána a fenti posztban, de ez vallomásának csak egy részlete. A továbbiakban leírja többek között, hogy számít reakcióra édesapjától, tart is tőle, és leírja, hogy amikor édesanyjával eljöttek otthonról, húga Dr. Szilágyi Zoltánnal maradt, és a két testvérnek azóta nincs kapcsolata egymással. A megvádolt férfi egyelőre nem válaszolt lánya állításaira a nyilvánosság felé.

Szilágyi Liliána korábban is beszélt már bulimiájáról és szorongásáról, erről ide kattintva olvashat többet korábbi cikkünkben.

(Kiemelt kép: dfp.hu)