06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A rajtaütés után százmillió forintnyi vagyontárgyat foglalt le a rendőrség

Egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet április közepén történt felszámolása után a nyomozók a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket is visszaszerezték a gyanúsítottaktól.

2021. május 17., 06:51

Szerző:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának folyamatban lévő nyomozásához kapcsolódva vagyon-visszaszerzési eljárást folytat - írja a police.hu. A kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyó alapügyben 2021. április 15-én összehangolt bűnügyi művelet keretében csaptak le a rendőrök az elkövetőkre a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével.

Az akció alkalmával a rendőrök mintegy 250 millió forint feketepiaci értékű drogot: 80 kilogramm marihuánát, 3 kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le.

A rendőrség nyomozói a vagyon-visszaszerzési eljárás során feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Megállapították, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószer értékesítéséből nagy vagyonra tett szert, azt megelőző életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak – írja a police.hu.

Az áprilisi elfogásokat követően 2021. május 12-re a VVH munkatársai szerveztek összehangolt rendőri akciót, ez alkalommal pedig a vagyon-visszaszerzés volt a fókuszban. A rendőrök több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le három gyanúsítotthoz kapcsolható – és a bűncselekmények elkövetéséből származó – vagyonelemeket, így műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat és quadot, valamint kondicionáló gépeket. A nyomozók ezen túl zár alá vettek több ingatlant is.

Az alapügyben a gyanúsítottak letartóztatása mellett folyik tovább a nyomozás, a KR NNI VVH pedig a vagyon-visszaszerzési eljárását folytatja esetleges új vagyonelemek felderítése, valamint a lefoglalt értékek bíróság útján történő elvonása érdekében.

(Kiemelt kép: Police.hu)