A Momentum politikusa és Ungár Péter azon vitatkozik, ki tartozik kevésbé az elithez

Kele János Ungár Péternek: „Tudom, hogy ostobának tartasz minket, Péter, de hidd el, nem vagyunk azok.”

2023. szeptember 12., 15:16

Szerző:

A Momentum elnökségi tagja Facebookon reagált Ungár Péter Partizánnak adott interjújára – amelyet mi is szemléztünk –, amelynek központi kérdése az volt, hogy Orbán Viktor Ungár Péter testvérének horvátországi villájában nyaralt. Az interjúban több Momentumot elmarasztaló kijelentést is tett Ungár. 

„Érzem (…) az elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerekekre jellemző fennhéjázó gőgöt, a mély intellektuális megvetést és lenézést. Ő jobban tudja. Ő látta, ő találkozott vele, ő hallotta beszélni. Ő levonta a kovetkeztetést. Ő, ő, ő. A világ közepe. A bezzeggyerek”

– utalt arra Kele János, hogy Ungár szerint neki nagy előnye, hogy ő látta élőben a miniszterelnököt, és nem valami mitikus lényként gondol rá.

A Momentum politikusa azért kéri számon Ungárt, mert nem beszél a cége adómentességéről és illetékkedvezményéről. Kele szerint nincs komolyan vehető magyarázat arra, hogyan lehet valaki ellenzéki pártvezér úgy, hogy „a jövedelme tekintélyes része a NER-től függ”.

„Vagy higgyük el, hogy abban az országban, ahol sportriportereket rúgnak ki egy rosszul elhelyezett lájk miatt, Orbán Viktor szemet huny egy »ellenzéki« vezető milliárdos osztaléka, állami megrendelései, adókedvezményei fölött? Tudom, hogy végtelenül ostobának tartasz minket, egyszerű embereket Péter, de hidd el: ennyire nem vagyunk azok” – írta Kele.

https://www.facebook.com/kelejanek/posts/pfbid026c7mqAYCrYCXUeBTdBPJPXKkzFUq2hKwZoEJDZyankQc51qRurgeb1JpiWvTKYCBl

A két politikus között a napokban volt már egy kisebb szópárbaj, amikor Ungár azzal támadott vissza, hogy Kele korábban az Orbán-kormánynak dolgozott.

(Kiemelt képünkön Kele János, a Momentum elnökségi tagja. Forrás: Facebook)