A MÁV-ot még az ág is húzza – de az áramszedőt biztosan

Továbbra is késésekre, vonatkimaradásokra kell készülni az újszászi vasútvonalon a vasárnap este történt felsővezeték-szakadás miatt.

2022. július 4., 08:50

Szerző:

A Mávinform vasárnap este az MTI-vel azt közölte: a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára induló Nyírség IC mozdonyának áramszedője Újszász előtt letörött, a felsővezeték leszakadt. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon 120-150 perces, míg a Vámosgyörk-Szolnok és a Hatvan-Szolnok vonalon is 30-60 perces késések alakultak ki.

A hétfő reggeli tájékoztatás szerint hajnaltól Tápiógyörgye és Újszász között egy vágányon újraindulhatott a forgalom, a másik vágányon a felsővezeték helyreállítása délutánra várható.

Az elővárosi forgalomban vonatkimaradásokra és 15-30 perces késésekre kell számítani, a távolsági vonatok kerülő útvonalon járnak a főváros és Szolnok között - közölte a Mávinform.

18:05

Felkaptuk a fejünket: az év lakóháza közönségszavazásán egy kisújszállási „mediterrán” családi ház lett az első, a magyar települések látványvilágának tipikus képviselője a kádári kockaházakat követő rendszerváltás utáni korban. Hogyan terjedt el, kik alakítják az építészeti közízlést, miért esik nagyon messze a tervezők stílusa a közönség igényeitől, miért fontos a telekméret, a kert, s miféle térkövezett zsákutcába vezet az utunk – ezekről beszélgettünk Tamáska Máté egyetemi tanárral, szociológus-műemlékvédővel, a város- és falukutatás, az építészetszociológia művelőjével.