Órásit drágulhat a magyaros ételek egyik legfontosabb hozzávalója

Egyre több helyen importtal töltik fel a vöröshagyma-készleteket a kereskedők, amely miatt a zöldség behozatala is jóval drágább. Emiatt pedig drágábban is fogunk hozzájutni a vöröshagymához.

2023. február 19., 19:53

Szerző:

Az aszály okozta hagymahiány miatt egyre több helyen importtal töltik fel a készleteket a kereskedők, csakhogy a beszerzése jóval drágább. A drágulásban a termelők szerint a hazai hagymaföldek csökkenése is szerepet játszik – írta az RTL Híradó.

Jelenleg a vöröshagyma 400 forint körül mozog kilója, míg a lilahagyma ára 600 forint/kg körül van. Becslések szerint így tavaszra akár 50-60 százalékkal lehetnek drágábbak a hagymafélék, vagyis a vöröshagyma ára elérheti a 800 forintot.

(Kiemelt kép: Zöldség-gyümölcs kínálat a Hunyadi téri vásárcsarnokban (IV. vásárcsarnok), amely 1897-ben épült Czigler Győző tervei alapján a főváros terézvárosi kerületében. MTVA/Bizományosi: Róka László)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt