A magyarokat nem érdekli a negyedik hullám

Nem tartanak attól, hogy veszélyes lesz.

2021. július 29., 13:11

Szerző:

Az Ipsos legújabb közvélemény-kutatásában arra keresték a választ, mennyire érdekli a magyar társadalmat a beharangozott és elkerülhetetlennek látszó negyedik járványhullám. Az 1000 fő válaszait elemző felmérés szerint, a magyarokat a nyári hónapokban nem különösebben érdekli a téma. A 444 azt írja, inkább azzal vannak elfoglalva a megkérdezettek, hogy mikor oldják fel a megmaradt korlátozásokat is Magyarországon.

A kutatásból kiderül, hogy a férfiak sokkal optimistábban tekintenek a járványhelyzet alakulására, mint megkérdezett női társaik. A felmérésben résztvevő férfiak tizenöt, a nők huszonöt százaléka gondolja úgy, hogy az újabb koronavírus-járvány miatt várhatók korlátozások. A válaszadók húsz százaléka pedig úgy gondolja, hogy a koronavírus miatti korlátozások sosem fognak teljesen megszűnni. 

A válaszadók többsége szerint csak bizonyos korlátozásokat kell fenntartani a jövőben. A megkérdezettek 15 százaléka azonban úgy gondolja, semmilyen szigorításra nincs már szükség. A felmérés vizsgálta azt is, hogy a lakosság milyen szabályokat tart be önkéntes alapon a vírussal szemben. Kiderül, hogy a védekezéssel kapcsolatos viselkedési formák gyakorlása erőteljesen visszaesett a közelmúltban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egészségügyi dolgozó páciensre vár a Fővárosi Önkormányzat ingyenes koronavírustesztelésén a Városháza téren, 2021. február 18-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)