A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a világbajnokságra

A 25. női világbajnokságnak december 2–19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

2021. április 18., 15:20

Szerző:

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően vasárnap 41-12-re győzte le Olaszországot a selejtező visszavágóján Érden.

Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért rendezték a visszavágót is az Érd Arénában. A 25. női világbajnokságnak december 2–19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

Az idei lesz a 23. női vb, amelyre a magyar válogatott kijutott, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt.

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Illyés Tibor)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.