A Lánchíd után Budapest több pontján is feltűnik majd a LEGO oroszlán

A fővárosnak semmilyen költséget nem jelentett a LEGO oroszlán kihelyezése. Mint megtudtuk: a város több pontján is kiállítják majd. De vajon mi köze a cukornádnak a legóhoz?

2022. október 28., 14:22

Szerző:

„A LEGO oroszlán megépítésével és szállításával, kihelyezésével kapcsolatos költségeket a LEGO Hungária Kft. viseli” – közölte érdeklődésünkre Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya.

Egyben marad a szobor

Mint megtudtuk: a legóoroszlán november végéig marad a Clark Ádám téren, ám nem bontják el.

„A Lánchíd oroszlánjai Budapest szimbólumai, illetve egy ilyen méretű LEGO szobor csak ragasztás révén válik valóban stabillá. A LEGO oroszlán egyelőre utazik, és több helyen is feltűnik majd a városban, a további megjelenési helyeiről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot”

– írták.

Kérdésünkre, miszerint mennyire egyeztethető össze a műanyag oroszlán a fenntarthatósággal, azt válaszolták: a LEGO Csoport folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentse működése és termékei környezeti lábnyomát.

„A polietilénből készült elemek az utóbbi években már bio cukornád alapú polietilénből készülnek, az egyszer használatos műanyag tasakok kiváltására pedig papírzacskókat fejlesztettek, melyeket 2023-ban terveznek széles körben bevezetni a készletekben. 2025-re teljes mértékben fenntartható csomagolásban lesznek hozzáférhetők a LEGO termékek. A LEGO kockák alapanyagának fenntartható változatát egy Sustainable Material Centre nevű saját kutatóközpontban keresi a LEGO Csoport – a tavalyi évben mutattak be egy újrahasznosított PET-ből készült kocka prototípust.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: csütörtökön helyezték el a Lánchíd kőoroszlánjainak legóból készült másolatát a Clark Ádám téren. A szobor 850 ezer legókockából készült el.

Az igazi kőoroszlánokat egyébként már restaurálták, lemosták és visszahelyezték eredeti helyükre.

(LEGO oroszlán a Lánchhídon. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.