A Lánchíd lezárása miatt buszfolyosót nyit a BKK a Hegyalja úton

A társaság azt ígéri, hogy autóval sem fog nőni a menetidő.

2021. június 8., 08:49

Szerző:

A Lánchíd felújítása miatt a Hegyalja úton is változik a forgalom: egybefüggő buszsáv jön létre a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányába - írja honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

2021. június 16-tól sem gyalogosan, sem a közúton nem lehet áthaladni felújítása alatt a Lánchídon. Ezzel egyidőben több közösségi közlekedési járat útvonala is módosul. A közúti forgalmat várhatóan 18 hónapig, a gyalogosforgalmat a munkálatok befejezéséig korlátozzák. 

2021. június 19-étől az alábbiak szerint változik a Hegyalja út forgalmi rendje:

  • összefüggő buszsáv vezet a Hegyalja úton a BAH-csomópont irányából a Döbrentei tér felé;
  • a Hegyalja úton működő közlekedési lámpákat kifejezetten az új forgalmi rendhez igazítják;
  • átalakítják a forgalmi sávokat a Döbrentei térnél, csökkentve az Erzsébet híd előtti torlódást.

Így a Hegyalja úton Pest irányába az egyéni gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak át a Döbrentei téri kereszteződésen, ezzel szemben az autóbusszal közlekedők a korábbihoz képest csúcsidőben 5-8 perccel kevesebbet utaznak majd. 

Indoklásában a BKK azt írja: a Hegyalja úton csúcsidőszakban

a személyautók nagyjából hússzor akkora területet foglalnak, mint a közösségi közlekedés járművei,

miközben az erre utazóknak alig több mint a felét szállítják. Az autóforgalom által okozott folyamatos torlódások a BKK járatait is jelentősen érintik, esetenként 5-10 perces késést okozva az autóbuszoknak.

A BKK szerint a lámpák újrahangolásának és forgalmi sávok átalakításának köszönhetően a gépjárművel közlekedők változatlan idő alatt jutnak majd át a Döbrentei téri kereszteződésben.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.