A kormányt és a DK-t is bírálta a koronavíruson átesett Medgyessy Péter

Orbánékat a „pocsék” kommunikáció, Gyurcsányékat a vakcinaellenes kampányuk miatt kritizálta a volt kormányfő, aki még tavaly ősszel kapta el a betegséget.

2021. április 10., 18:20

Szerző:

A kormányt és az ellenzéket is bírálta Medgyessy Péter, akivel az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István készített beszélgetést. A Telex szemlézte az interjút, melyben a volt miniszterelnök elmondta, hogy októberben ő és a felesége is koronavírusos lett, viszonylag enyhe tünetekkel vészelték át a fertőzést, néhány hete pedig megkapták az oltásokat is.

Medgyessy a magyar kormány teljesítményéről azt mondta, hogy az első hullámot még jól kezelték, később azonban késve hozták meg a szükséges intézkedéseket, és a kommunikációjuk is „pocsék volt”, nem beszéltek eleget az oltás fontosságáról.

A volt kormányfő bírálta a Demokratikus Koalíciót is: szerinte az ellenzéki párt hibát követett el, amikor arra biztatta az embereket, hogy ne fogadják el a kínai és az orosz vakcinát az uniós engedély hiányában. Viszont azt a kormányzati kampányt is károsnak nevezte, miszerint az ellenzék oltásellenes.

A kínai Fudan Egyetem ügyéről pedig úgy vélekedett Medgyessy, hogy egy jó kezdeményezés, de valahol „eltorzult” a projekt. Alább a teljes beszélgetés visszanézhető:

(Kiemelt kép: MTI | Soós Lajos)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.