A Gattyán-párt alelnöke tagadja, hogy köze lenne a Városháza-ügyhöz és a NER-hez

Azt mondja: ennyi erővel az is a kormány támogatja, aki belép Mészáros Lőrinc szállodájába.

2022. január 27., 07:23

Szerző:

Interjút adott a hvg360-nak Huszár Viktor, a Gattyán György alapította és vezette párt alelnöke, amelyben gyakorlatilag mindent tagad. 

Például azt, hogy tárgyalt volna a Városháza eladásáról bárkivel is. Azt mondja, hallott róla, hogy a Rahimkulov-testvérek tárgyaltak valahol valakikkel, de ő maga nem volt ott. Karácsony Gergely egy január eleji Facebook posztjában említette meg a nevét, mint Rahimkulovék üzlettársa. 

„Megmosolyogtató volt ezeket olvasni anélkül, hogy engem bárki megkérdezett volna. Rahimkulov urat régi baráti kapcsolaton keresztül ismertem meg, amiből üzleti kapcsolat is lett. Azért is nehéz értelmeznem a főpolgármester úr szavait, mert 2021. szeptember 24-én a főépítész, Erő Zoltán úr meghívására jártam utoljára a Városházán ingatlanfejlesztőként, szakmai interjún. A főváros különböző szakmai csapataival nagyon jó kapcsolatban vagyok, és bár az átalakuló városrészekkel kapcsolatban sok mindenről, elsősorban a barnamezős fejlesztésekről beszéltünk, a Városháza soha nem került szóba. Ezekre a beszélgetésekre Huszár Viktorként mentem el, nem valakinek a képviselőjeként" – tette hozzá.

Huszár Viktor arról is beszélt, hogy a Gattyán-pártnak vannak-e kormányzati kapcsolatai, miközben egy NER-közelinek nevezett magántőkealap 900 millió forinttal szállt be az egyik vállalkozásukba.

Cégcsoportunk bevételének ez egy nagyon marginális része. Felfoghatatlan, hogy azért NER-eznek minket, mert egy, a becslések szerint majd' hárommilliárd forintot érő cégből 900 millió forintért tulajdonrészt adunk. Több befektetővel tárgyaltunk, köztük külföldiekkel is. Végül a cégcsoport egy számunkra akkor ismeretlen tulajdonosi körrel állapodott meg. Ezzel az erővel, aki belép egy Mészáros-szállodába vagy egy Tiborcz-féle étterembe, az is a kormányt támogatja.

(Kiemelt kép: Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).