A Gattyán-párt alelnöke tagadja, hogy köze lenne a Városháza-ügyhöz és a NER-hez

Azt mondja: ennyi erővel az is a kormány támogatja, aki belép Mészáros Lőrinc szállodájába.

2022. január 27., 07:23

Szerző:

Interjút adott a hvg360-nak Huszár Viktor, a Gattyán György alapította és vezette párt alelnöke, amelyben gyakorlatilag mindent tagad. 

Például azt, hogy tárgyalt volna a Városháza eladásáról bárkivel is. Azt mondja, hallott róla, hogy a Rahimkulov-testvérek tárgyaltak valahol valakikkel, de ő maga nem volt ott. Karácsony Gergely egy január eleji Facebook posztjában említette meg a nevét, mint Rahimkulovék üzlettársa. 

„Megmosolyogtató volt ezeket olvasni anélkül, hogy engem bárki megkérdezett volna. Rahimkulov urat régi baráti kapcsolaton keresztül ismertem meg, amiből üzleti kapcsolat is lett. Azért is nehéz értelmeznem a főpolgármester úr szavait, mert 2021. szeptember 24-én a főépítész, Erő Zoltán úr meghívására jártam utoljára a Városházán ingatlanfejlesztőként, szakmai interjún. A főváros különböző szakmai csapataival nagyon jó kapcsolatban vagyok, és bár az átalakuló városrészekkel kapcsolatban sok mindenről, elsősorban a barnamezős fejlesztésekről beszéltünk, a Városháza soha nem került szóba. Ezekre a beszélgetésekre Huszár Viktorként mentem el, nem valakinek a képviselőjeként" – tette hozzá.

Huszár Viktor arról is beszélt, hogy a Gattyán-pártnak vannak-e kormányzati kapcsolatai, miközben egy NER-közelinek nevezett magántőkealap 900 millió forinttal szállt be az egyik vállalkozásukba.

Cégcsoportunk bevételének ez egy nagyon marginális része. Felfoghatatlan, hogy azért NER-eznek minket, mert egy, a becslések szerint majd' hárommilliárd forintot érő cégből 900 millió forintért tulajdonrészt adunk. Több befektetővel tárgyaltunk, köztük külföldiekkel is. Végül a cégcsoport egy számunkra akkor ismeretlen tulajdonosi körrel állapodott meg. Ezzel az erővel, aki belép egy Mészáros-szállodába vagy egy Tiborcz-féle étterembe, az is a kormányt támogatja.

(Kiemelt kép: Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. MTI/Koszticsák Szilárd)

 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.