A fideszes L. Simon László ki akarta semmizini testvérét, de végül elvesztette a barackmagos Velencei-tavi birtokot

2018. április 4., 16:41

Szerző:

L. Simon László március elején jogerősen elvesztette a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet szerint nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor – írja a 24.hu.

A testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik. A fideszes politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt tett ígéretet, hogy a kampány lezárulta után kifizeti testvérét, de nem tartotta a szavát.

Az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, de ő más irányú érdeklődése miatt 2010 környékén hajlott rá, hogy eladja L. Simon Lászlónak a birtokot. A papírozás meg is történt,

de a fideszes képviselő nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, ezért a kisemmizett testvér pert indított.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére.

L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem.

L. Simon Földnélküli László nem vesz tudomást
Fotó: Youtube

„Testvéremet a pénz és a hatalom érdekelte. Édesapánk 2009 januárjában bekövetkezett halála óta ígérget, ellehetetlenít, gyakorlatilag az életben maradásért kellett küzdenem. Ha a jogerős ítélet földhivatali bejegyzésre kerül, a birtok eladhatóvá válik, bárki megveheti. Ez a közel 10 éves háborúskodás annyi fájdalmat okozott, hogy nem ragaszkodom hozzá" – nyilatkozta a testvér.

2014-ben kiderült, az akkor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkári pozícióját betöltő L. Simon egymás után kapta az állami támogatásokat. A meglehetősen gyengén teljesítő Simon és Simon Kft. néhány év alatt 63 millió forintos támogatást kapott,  L. Simon borászata és panziója előtt húzódó 7 kilométeres mellékutat 800 milliós költséggel újították fel, a Velence tavi fejlesztésekre hivatkozva.

L. Simon birtoka azonban leginkább barackmagos üzletről híresült el. A politikus saját magáról elnevezett borászata olyan zacskózott sárgabarackmagot dobott piacra, amit rákellenes hatású, méregtelenítő szerként reklámoztak, holott semmi nem igazolta a gyógyító hatását. A politikus ezután egy tévéinterjúban egyszerűen letagadta saját vállalkozását, és azt állította, hogy semmi köze a céghez. 

Lázár János végül ultimátumot adott beosztottjának, hogy adja el a gazdasági érdekeltségét, ha posztján akar maradni – emlékeztet a lap.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.