A fideszes ferencvárosi polgármester szerint nincs patkányinvázió, a tisztifőorvos szerint van

2019. április 24., 12:36

Szerző:

A jövő héten meglehet a szerződésmódosítás, a fővárosban a patkányirtást végző cég forrásokat kaphat, így megvalósulhat a tisztiorvos által sürgetett fertőzésveszély megszüntetése – írja a hvg.hu.

Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere sajtótájékoztatón közölte, hogy Karácsony Gergely, Zugló polgármestere rávette közbeszerzési bizottsági tagtársait, hogy ne szavazzák meg a főváros által kezdeményezett szerződésmódosítást, ami megoldaná a patkányhelyzetet.

Bácskai János nem tartja megalapozottnak a patkányinvázióról szóló híreket, nem tapasztalta, hogy több patkány lenne a fővárosban most, mint korábban.

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ viszont elrendelte az intézkedést.

A tisztifőorvos ugyanis felhívta a figyelmet arra, hogy az elvárt mentes állapothoz képest jelentős a fertőzésnövekedés, és a gócpontok megszüntetését írta elő. Bácskai János szerint a fertőzésre vonatkozó számok túlbiztosítottak.

A jövő héten rendkívüli ülésen döntenek az intézkedésekről, Bácskai úgy véli, ez majd megnyugtatóan rendezi a helyzetet.

Fotó: Youtube

Az Index információi szerint a patkányirtással foglalkozó cég, az RNBH Konzorcium már tavaly októberben jelzést kapott, hogy egyre több a patkány, de nem kezelte a helyzetet, továbbra is csak az alapfeladatokat csinálta meg. Ezért a főváros ezért több százmillió forint értékben szerződést módosítana, és lehetséges, hogy más céget is be kell vonni a feladatba.

Korábban Budapesten a Bábolna Bio végezte a munkát, de tavaly a nyertes kedvezőbb ajánlatot tett náluk, így a Bábolna elveszítette a megrendelést.