A Fidesz összehívja a turisztikai albizottságot a Booking pénzvisszatartási ügyében

A Fidesz az Országgyűlés turisztikai albizottságának összehívását kezdeményezi keddre a Booking szállásközvetítő cég „pénzvisszatartási botránya” miatt – közölte Szatmáry Kristóf, a Fidesz-frakció vállalkozásfejlesztési kabinetjének vezetője hétfőn.

2023. augusztus 14., 11:51

Szerző:

A szállásközvetítő multicég továbbra is visszaél erőfölényével, és kiszolgáltatott helyzetben tart több ezer magyar vállalkozást. A felháborító eset nem maradhat következmények nélkül 

– hangsúlyozta a politikus.

A parlamenti albizottság ülésére várják a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a fogyasztóvédelmi hatóság képviselőit, hogy adjanak pontos képet a helyzetről és a lehetséges válaszlépésekről.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, hetek óta fennakadások vannak a Booking.com online szállásközvetítő oldal pénzügyei körül, sok szállásadó nem kapta meg a pénzét. Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként, valamint az ENSZ turisztikai világszervezetének uniós nagyköveteként konzultációt kezdeményezett a Booking.com vezetőivel.

(Kiemelt képünkön:  A Booking.com főhadiszállásának külseje. Fotó: Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP)