A Fidesz nagyon nem akarta, de most végre felállítják a közétkeztetést vizsgáló bizottságot Szombathelyen, ahol 300-an kaptak ételmérgezést.

2018. november 8., 16:08

Szerző:

Miután Szombathely Derkovits városrészében a közelmúltbeli időközi választáson baloldal közös jelöltje, László Győző (Éljen Szombathely) győzött, ismét elvesztette az abszolút többségét a Fidesz-KDNP frakció a közgyűlésben. A városvezetés ezért kénytelen lesz olyan témákkal is foglalkozni, amelyeket eddig simán lesöpörtek az asztalról – írja a Nyugat.hu.

Az egyik ilyen téma a közétkeztetés. A helyi baloldal régóta szeretett volna felállítani egy bizottságot, amely megvizsgálná ezt a szolgáltatást, amelyre szerintük igencsak sok panasz érkezett. Ám a tervet mindig lesöpörték az asztalról.

Az októberi közgyűlésen újra felhozták a témát, amelynek szomorú aktualitást adott, hogy

Szombathelyen szeptember végén több mint 300, közétkezésben résztvevő gyermek és felnőtt fertőződött meg calicivírussal.

Az eredmény: most végre felállítanak egy vizsgálóbizottságot, amely megvizsgálja az Elamen Zrt. által végzett szombathelyi közétkezést.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.