Nincs fekvőbeteg-ellátás a balassagyarmati kórházban, de Rétvári szerint minden rendben

Az intézmény honlapján olvasható tájékoztató szerint a szülészet-nőgyógyászati osztályon a betegellátásban ismételten fennakadások keletkeztek, az államtitkár szerint azonban a lakosság kórházi ellátása biztosított.

2023. december 12., 14:23

Szerző:

„A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet működése stabil, biztosított a lakosság egészségügyi ellátása” – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára tegnapi parlamenti válaszában. Ám, ahogy azt már a 168 is megírta korábban, a kórház oldalán jelenleg is olvasható a főigazgató tájékoztatása arról, hogy év végéig szünetel a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás az intézményben. Az intézmény vezetője elhúzódó betegség indokolja a fennakadást a betegellátásban,

Az akut ellátások tekintetében november 3.– december 31. között a Kenesseyben szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szünetel, ezen időszakban a betegeket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el. Jelezték azt is, hogy a tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet.

Rétvári Bence a kórházzal kapcsolatos negatív híreszteléseket pletykáknak nevezve és azt állítja, hogy a lakosság kórházi ellátása biztosított – írta meg a 24.hu.

(Képünk illusztráció / Nikolay DOYCHINOV / AFP)