A diáktüntetés után rendőrök törtek Détár Enikőre és lefoglalták a fia laptopját

– állítja a fia, Rékasi Zsigmond, aki a demonstráció után az Oktogonra hívta a tömeget.

2018. január 26., 09:39

Szerző:

„Ma reggel 4 rendőr elvitte a számítógépemet! Senki ne álljon velem szóba telefonon és személyes beszélgetésen kívül!

Külön megvárták, hogy egyedül legyen édesanyám, és akkor törtek rá. Felháborító, ami ebben az országban megy. Tenni kell az elnyomó rezsim ellen! Nem fogom hagyni magam."

– írja Facebook oldalán Rékasi Zsigmond, Rékasi Károly és Détár Enikő fia. A fiú tavaly több kormányellenes tüntetésen is felszólalt és verseket szavalt. Eltökélt természetvédő, többször is megjelent a Városligetbe szervezett demonstrációkon is. Ennek ellenére nem tudni, mi volt az akció közvetlen oka.

Részt vett a múlt pénteki diáktüntetésen is, a demonstráció végén arra kérte a jelenlévőket ne menjenek haza, majd páran spontán vonulást tartottak az Oktogonig, ahol nagy számú rendőri egység állta útjukat – írja a Mérce, amely a BRFK sajtóosztályától azt a választ kapta az esettel kapcsolatos kérdésére, hogy folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán nem nyilatkozhatnak.

Értsd: a lapotopot is a hivatkozott büntetőeljárással kapcsolatban foglalták le. 

Nem tudni, hogy a büntetőeljárás kapcsolatban van-e a tüntetésekkel, de Rékasi facebook posztja és kommentjei alapján úgy tűnik, mintha ő nem tudna arról, hogy büntetőeljárás folyna ellene – írja a portál, amelynek egyelőre nem sikerült elérnie Rékasi Zsigmondot.

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.