Elemző: A csirke far-hát, mint "taktikai hiba"

Szerinte szomorú paródia lett az árbefagyasztás.

2022. január 14., 08:36

Szerző:

Nem az emberek pénztárcája, hanem a lelke fogja megérezni azt, hogy a kormány törődik vele, ez egy hangulatjavító intézkedés – mondta a hvg360-nak egy névtelenséget kérő közgazdász. Csütörtökön Gulyás Gergely miniszter állt ki azzal, hogy ezek mellett a csirke far-hát sem kerülhet többe, mint tavaly októberben. Ezt a közgazdász már tragikomikusnak tartja. A véleményével nincs egyedül.

Szabó Andrea politológus, szociológus azt mondja,

taktikai hibát véthetett a kormány a csirke far-hát árának befagyasztásával.

„Eddig folyamatosan azt kommunikálták, hogy jobban élünk, mint 10 éve, ez az elmúlt 100 év legsikeresebb korszaka, majd a szegénység szimbólumának számító csirke far-hát is rákerült a listára.”

Szabó szerint Orbán Viktor a szerdai előzetes bejelentésnél tudatosan hallgathatott a far-hátról, ugyanis ennek van egy olyan olvasata, hogy itt akkora a szegénység, hogy a far-hát árát is be kell fagyasztani, mert olyan sokakat érint.

„Ezzel szomorú paródiává fordult az egész árbefagyasztás, ugyanakkor rengeteget elmond a mai magyar társadalom állapotáról, hogy egy ilyen lépésre is szükség volt.”

14:56

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.