A budapesti német nagykövet rácáfolt Schmidt Máriára: Németország még létezik

Schmidt Máriára rácáfolt a budapesti német nagykövet férje: Németország még létezik, Berlinben a rossz idő ellenére is sokan vannak.

2022. november 1., 16:54

Szerző:

„Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinben, és – hé, még mindig ott vagyunk!” – írta Twitteren Julia Gross, Németország budapesti nagykövete. A tweetjéhez egy videót is hozzácsatolt, amiben férje állítja: Hazájuk még létezik, Berlinben a rossz idő ellenére is sokan vannak.

Márpedig Schmidt Mária szerint nincs is már olyan, hogy Németország

Schmidt a Bayer-showban fejtette ki, hogy a jelenlegi Németország már nem nevezhető önálló államnak, mert Amerika csicskái. Az amerikaiak eltökélt szándéka, hogy megbuktassák Putyint, ezért támogatják csupán Ukrajnát – mondta el Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum igazgatója legújabb könyve, a Látlelet kapcsán azt mondta el az első számú kormánypárti megmondóember műsorában,

szerinte Németország már nem is létezik.

Kiemelte, az Északi Áramlat megtámadása után Olaf Scholz kancellár egy szót sem szólt a támadás ellen, ez szerinte arra utal, hogy ezt is az Egyesült Államok követte el, a német Zöldek pedig, akik annak idején az atomfegyverek leszerelése ellen tüntettek, ma már kormányon nem tiltakoznak az ellen, hogy az Egyesült Államok és a NATO új atomfegyvereket telepít Európába.

(Kiemelt kép: Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a múzeum főigazgatója új, Korszakhatáron címet viselő esszékötetének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2022. június 8-án. Fotó: MTI/Kovács Anikó)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.