A budapesti német nagykövet rácáfolt Schmidt Máriára: Németország még létezik

Schmidt Máriára rácáfolt a budapesti német nagykövet férje: Németország még létezik, Berlinben a rossz idő ellenére is sokan vannak.

2022. november 1., 16:54

Szerző:

„Egy pillanatra aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt állította, hogy Németország megszűnt létezni. Felhívtam a férjemet Berlinben, és – hé, még mindig ott vagyunk!” – írta Twitteren Julia Gross, Németország budapesti nagykövete. A tweetjéhez egy videót is hozzácsatolt, amiben férje állítja: Hazájuk még létezik, Berlinben a rossz idő ellenére is sokan vannak.

Márpedig Schmidt Mária szerint nincs is már olyan, hogy Németország

Schmidt a Bayer-showban fejtette ki, hogy a jelenlegi Németország már nem nevezhető önálló államnak, mert Amerika csicskái. Az amerikaiak eltökélt szándéka, hogy megbuktassák Putyint, ezért támogatják csupán Ukrajnát – mondta el Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum igazgatója legújabb könyve, a Látlelet kapcsán azt mondta el az első számú kormánypárti megmondóember műsorában,

szerinte Németország már nem is létezik.

Kiemelte, az Északi Áramlat megtámadása után Olaf Scholz kancellár egy szót sem szólt a támadás ellen, ez szerinte arra utal, hogy ezt is az Egyesült Államok követte el, a német Zöldek pedig, akik annak idején az atomfegyverek leszerelése ellen tüntettek, ma már kormányon nem tiltakoznak az ellen, hogy az Egyesült Államok és a NATO új atomfegyvereket telepít Európába.

(Kiemelt kép: Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a múzeum főigazgatója új, Korszakhatáron címet viselő esszékötetének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2022. június 8-án. Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).