A Budapest Pride szervezői szivárványos zászlót küldtek Orbán Viktornak

Azt szeretnék, hogy kikerüljön a Karmelita Kolostorra.

2021. augusztus 9., 20:33

Szerző:

Szivárványos zászlót küldött Orbán Viktornak a Budapest Pride szervezőcsapata, az ahhoz csatolt levélben pedig arra kérik a miniszterelnököt, hogy tűzze ki az LMBTQ-közösség jelképét a Karmelita Kolostorra. Emlékeztettek, nemrégiben személyesen is próbáltak vinni egy szivárványzászlót Orbánnak, hogy kitehesse a miniszterelnökség épületére, de senki nem volt hajlandó átvenni tőlük azt. 

A levélben felhívják a miniszterelnök figyelmét, hogy az LMBTQ fiatalok számára rendkívül fontos, hogy egy elfogadó és szeretetteljes közösségben nőjenek fel, ahol minden gyermek ugyanakkora eséllyel indul az életben. „Ebben elengedhetetlen szerepe van az Ön kormányának, hiszen a kormányzati kommunikáció óriási hatással van arra, hogy Magyarország LMBTQ állampolgárai biztonságban, vagy éppen fenyegetve érzik magukat a saját országukban” – olvasható a levélben.

Végül arra kérték Orbánt, hogy a zászló kihelyezésével biztosítsa a magyar LMBTQ fiatalokat arról, hogy ebben az országban teljes értékű állampolgárként kezelik őket, a kormány és tagjai pedig egy olyan ország építéséért tevékenykednek, ami megvédi az állampolgárait, kiáll a gyengék és a sérülékeny csoportok mellett, és biztosítja, hogy minden magyar gyermek elfogadó és támogató közegben nőjön fel.

A hírre reagált Bohár Dániel, a Pesti TV riportere is, aki a kormány legújabb plakátkampányához hűen egy egyszerű nevetős emojival kommentálta a Budapest Pride szervezőinek nyílt levelét. 

(Kiemelt kép: Elindult a Budapest Pride. Fotó: Merész Márton / 168)