4 millió forint fölé nőtt Orbán Viktor fizetése

A miniszterek ezúttal nem kaptak emelést.

2023. szeptember 21., 14:57

Szerző:

Idén nem nő a miniszterek, államtitkárok, kormánybiztosok és miniszterelnöki megbízottak fizetése, miután Orbán Viktor változatlan illetményt állapított meg számukra – írja a Magyar Narancs. A kormányzati vezetők illetményét tavaly június óta a kormányfő saját hatáskörben határozza meg.

„2023. július 1-jei dátummal a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok és a miniszterelnöki megbízottak vonatkozásában illetményváltozás nem történt” – közölte a kormányiroda. Tavaly nyáron jellemzően 33 százalékos fizetésemelésnek örülhettek, amikor a kormányfő 1 millió 979 ezer forintról 2 millió 632 ezer forintra emelte a fizetésüket. A kormányból egyedül Orbán Viktor illetménye emelkedett júliusban, bruttó 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra, azaz 623 ezer forinttal.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor az EU és a Nyugat-Balkán vezetőinek brüsszeli találkozóján 2022. június 23-án. Fotó: Ludovic MARIN / AFP)

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.