Iskoláknak adják a népszámlálási biztosok táblagépeit

A népszámlálási biztosok által már nem használt táblagépeket kapnak a közoktatási intézmények, jelentette be a Belügyminisztérium (BM) köznevelésért felelős államtitkára kedden Budapesten.

2023. március 14., 13:18

Szerző:

Maruzsa Zoltán közlése szerint most 22 ezer táblagépet kapnak az iskolák, az eszközök a következő hetekben jutnak el az intézményekhez. Az államtitkár azt mondta, a modern oktatás egyik kulcskérdése a digitalizáció, a kormány által elfogadott, a 2021-2030. közötti időszakra vonatkozó köznevelési stratégia kiemelt célként kezeli ezt a területet.

Rétvári Bence, a BM parlamenti államtitkára a Nemzeti Köznevelési Portál (Okosportál) kapcsán azt emelte ki, fontos, hogy ellenőrzött, biztos tudományos tartalomhoz jussanak a diákok.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó azt mondta, a kormány célja, hogy – a most a köznevelésnek juttatott táblagépeken túl – a népszámlálás után nem használt többi eszköz a kiemelt szektorokban tevékenykedő ellátó civil szervezetekhez jusson.

(Kiemelt kép: Számlálóbiztos egy budapesti családnál 2022. október 20-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.