Új az iPhone 13 világában? Vásároljon iPhone 13 Pro Max okostelefont!

Az iPhone a legnépszerűbb okostelefon a piacon, ezt az ismertséget tovább emeli az iPhone 13 Pro Max modell.

2021. november 18., 13:10

Szerző:

Zavarba jön, hogy melyiket vásárolja meg a legjobban az Ön igényeinek megfelelően? Függetlenül attól, hogy megelégszik valami olyan alapvető dologgal, mint az iPhone SE vagy a csúcskategóriás Pro Max verzió, alábbi cikkünkben segítünk abban, hogy mire kell figyelnie a vásárlási folyamat során.

 

Az iPhone 13 Pro Max fontosabb tulajdonságai

 

Az iPhone 13 egy komplett okostelefon, amely széles ügyfélkört céloz meg. Továbbra is 6,1 hüvelykes OLED-képernyője van, de olyan funkciókat kap, mint a szenzoreltolás stabilizálása a fő kamerán és 128 GB tárhely az alapverzióban. Az iPhone 13 kifogástalanul dolgozik az egész napos akkumulátor-üzemidővel és a szupergyors A15 Bionic processzorral, továbbá IP68 vízálló, 5G-vel rendelkezik, és támogatja a MagSafe tartozékrendszert. Elődjéhez hasonlóan fel van szerelve széles és ultraszéles kamerákkal, de a képminőség javult. 

Az iPhone Pro Max rozsdamentes acél és üveg keverékéből készült, 6,7 hüvelykes ProMotion OLED kijelzője 120 Hz-es frissítési gyakorisággal, hosszabb akkumulátor-élettartam és egy extra grafikus mag, amely egy újabb szintre emeli a játékot. A hármas kamerák háromszoros optikai zoomot tartalmaznak, és az új makró kamera mód nagyon szórakoztató. Az Apple a ProRes videó rögzítésének lehetőségét is hozzáadta, egy kiváló minőségű tömörítési formátumot, amelyet a Final Cut Pro felhasználók széles körben alkalmaznak. 

 

Az iPhone 13 Pro Max megbirkózik az éjszakai fényviszonyokkal. A széles látószögű kamera segítségével a LiDAR-szkennert is munkába állítja az „Éjszakai módú” portrék készítéséhez. Az ultraszéles látószögű kamera szupergyors érzékelővel és vadonatúj autófókusz-rendszerrel járul hozzá a tökéletes fotózáshoz. 

 

A telefon ára a tárhelykialakítással növekszik. A 128 GB-os közel 460 ezer forintért, a 256 GB-os 500 ezer forintért, valamint az 1 TB-os készülék 680 ezer forintért szerezhető be a közismert online boltokban.

 

Mire figyeljünk oda az iPhone 13 Pro Max vásárlásakor?

 

Mivel sok iPhone-modell kapható, a választás meglehetősen nehéz lehet. Nyilvánvaló, hogy az ár tovább szűkíti a kiválasztási lehetőségeket, de a legfontosabb funkciókra szintén összpontosítania kell, mint például a kamerák és az akkumulátor élettartama.

Érdemes kihasználni a népszerű webshopok árengedményes napjait. Az iPhone 13 sorozat piaci megjelenésével például az iPhone 12 árai tovább csökkentek. Továbbá célszerű böngészni a közkedvelt ár-összehasonlító oldalakat (pl.: árukereső).

 

Méret

A méret fontos tényező új iPhone vásárlásakor. Az iPhone 13 Pro Max képernyője 6,7 hüvelykes, de nehéz kézben tartani. Az iPhone 13 mini eközben 5,4 hüvelykes képernyővel készült, és kényelmes a kézben. Az iPhone 13 méretét és súlyát tekintve a kettő között helyezkedik el.

 

Képernyő

Az Apple minden új iPhone-ja OLED képernyővel rendelkezik, amely a kijelző technológia mélyebb feketét, gazdagabb színeket és élethűbb képeket eredményez. 

 

Azonban az új iPhone 13 Pro Max, hasonlóan, mint a sima Pro, nem csak OLED képernyővel készült, hanem tartalmazza a ProMotion kijelző technológiát, amely első alkalommal hoz 120 Hz-es magas frissítési frekvenciát az iPhone eszközre. Ami adaptív, azaz, ha kell 10 Hz (pl.: ha áll a kép és olvasunk egy cikket), görgetésnél 120 Hz. A hátránya, hogy sokkal többet kell fizetnünk egy ilyen modellért.

 

Kamera

A kamera fontos tényező az iPhone vásárlásakor. Ha a kamera a legfontosabb számunkra, akkor ideális termék az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max. Mindkettő hármas hátsó kamerával kapható, így professzionális megjelenésű fényképeket készítenek. Ugyanakkor, ha nem a kamera az elsődleges, az Apple az iPhone SE-t kínálja, amelynek hátoldalán egyetlen kamera található. 

 

Végszó

A korábban említett szempontokat figyelembe véve képben lehetünk, hogy melyik is a nekünk megfelelő okostelefon, ha szeretnénk kipróbálni új dolgokat és kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit tudunk kihozni az iPhone 13 Pro Max készülékből, akkor nem érhet csalódás.

 

A kép forrása: pixabay.com

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.