Halálsorra került Ödön, a daliás magyar szürke, pusztán azért, mert a hatóságok számára nem létezik

2019. november 6., 14:30

Szerző:

Kényszervágásra ítélték a körzeti állatorvos eljárása következtében Ödönt, a dömsödi magyar szürke bikát – derült ki az ATV Napló riportjából.

Az 1200 kilós, makkegészséges állat bűne az, hogy születése után gazdái, Feri és Zita egy biogazdaságban nevelték úgy, mint egy rendes háziállatot, így nem került be a haszonállatok nyilvántartásába, azaz fülszáma sincs.

A körzeti állatorvos kénytelen volt a jogszabályok alapján bejelentést tenni az illetékes kormányhivatalnál. Mivel felnőtt állat nem kaphat fülszámot, ezért automatikusan a levágásáról hoztak döntést, illetve büntetést róttak ki a családra. Ödön az összes kötelező oltását is megkapta az eljárás óta, minden betegségre vizsgálva egészséges.

Feri és Zita nagy szeretettel gondozza Ödönt, a gazda könnyeivel küzdött, mikor az állat leöléséről kellett beszélnie.

Ödön nem csak családtag, hanem a helyiek kedvence is, gyakran látogatják az állatot, valamint néhány turista busz is meg-megáll, hogy a turisták fényképet készíthessenek a hatalmas, de szelíd állatról.

A Napló célja a riporttal, hogy valamilyen megoldás szülessen Ödön megmentésére.

Valaha a baseball sapkák kifejezetten férfias viseletnek számítottak, azonban ez már megváltozott, ugyanis számtalan kifejezetten hölgyek számára készült darabot fellelhetünk a piaci kínálatban. Ráadásul mára az uniszex viseletek is egyre népszerűbbé váltak a szebbik nem képviselőinek köreiben, így tehát a baseball sapkák is szépen lassan beszivárogtak az aktuális trendekbe. Hogyan viselhetjük tehát ezeket nőként, hogy valóban stílusos megjelentést kapjunk általuk?

Amikor lakást vagy házat keresünk, nem csak a válogatásba fektetett energia, a felújítás miatti izgalom, vagy épp a költözés lebonyolításának logisztikája, amely nagy feladatot ró ránk. Hanem maga a felelősség is, hogy a következő évekre, évtizedekre választunk otthont maguknak. Éppen ezért az ideális élettér keresését megfelelő tájékozódás után tanácsos elkezdeni. Nézzük, mire érdemes figyelnünk!

A szeptember beköszöntével ismét kitárják kapuikat az iskolák, ez pedig a szülők számára több fronton is kihívást jelent. A szükséges tankönyvek és íróeszközök beszerzése mellett a gyerek étkeztetését is meg kell tervezni, ilyenkor pedig felmerül a kérdés: fizessünk menzát, vagy inkább készítsünk minden nap szendvicset számára? Alábbi cikkünkben a menzás étkeztetés és az otthonról biztosított fogások előnyeinek is utánajárunk, hogy megkönnyítsük a döntést!

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. A fejlesztők egy mégis bekövetkezett vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek egymillió forintig.

Otthonunkat azért szeretjük, mert melegséget és biztonságot ad. Ehhez az érzéshez természetesen szükség van arra, hogy rendben tudjuk életünk legfontosabb színterét, és meggyőződjünk arról, hogy sem számunkra, sem mások számára nem jelent veszélyt. Miket kell rendszeresen ellenőrizni ahhoz, hogy biztonságban tudjuk magunkat és otthonunk többi lakóját? Tudjuk biztosítani lakásunk biztonságát, vagy jobb, ha igénybe vesszük szakemberek segítségét is?