A spirulina tápértéke minden ismert élelmiszerénél nagyobb és a rákos sejteken is kifog

A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél.

2024. május 21., 13:34

Szerző:

A spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben gyakorlatilag nem található meg. A WHO adatai szerint a spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél – írja a Népgyógyászat.

A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára. 1 gr. alga egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével.

Mi mindent tartalmaz a spirulina?

Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz:

Proteinek: fehérjék (60-70%-ban), 18 aminosav (köztük 8 esszenciális aminosavat), A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, PP vitaminokat, mikroelemeket: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium, nukleinsavakat (DNS és RNS) amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában. Tartalmaz még: klorofillt, enzimeket, többszörösen telítetlen zsírsavakat, fikocianint (lassítja a rákos sejtek szaporodását) és mannitolt (a Q10-hez hasonló koenzim).

 A spirulina  jótékony hatása

  • Csökkenti a vérnyomást
  • Megelőzi a szabadgyökök megjelenését
  • Normalizálja a bélflórát, antibakteriális hatással bír
  • Csökkenti a lipid és koleszterinszintet
  • Erősiti az immunrendszer működését
  • Elősegít a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
  • Normalizálja az anyagcserét
  • Helyreállítja a szervezet lúgos pH-ját
  • Vas forrása könnyen emészthető és jól felszívódó.
  • Nehézfém kivezetésére is alkalmas, pl.: ólommérgezés esetén 

Az algákban az élethez szükséges, szinte minden anyag megtalálható, természetes egyensúlyba rendezve. Egyetlen mesterséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal ellátott étrend-kiegészítő sem tudja utánozni ezt a természet alkotta összhangot.

Ellenjavallatok: Óvatosan szedjék azok a vesebetegek, akiknek korlátozniuk kel a fehérjedús ételeket. Nem javallott akut gyomor és bélbetegségeknél.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Nouchkac via Pixabay)