Pofonegyszerű a legjobb sütés nélküli süti receptje

Úgy enne valami „finomat” az unoka? Gyorsan kell egy csábító finomság? Mutatjuk a régi, jól bevált sütés nélküli süti receptjét, amit 40 perc alatt össze tudunk dobni.

2024. január 30., 14:52

Szerző:

Van, hogy gyorsan dobnánk össze egy finom sütit, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk a sütővel bajlódni. Erre nyújt tökéletes megoldást a Bingó szelet, amit nem kell sütni,és a gyerekek egyszerre három különböző puding ízkavalkádját élvezhetik. A pudingot egymástól háztartási keksz választja el, a tetejét pedig tejszínhab teszi különlegessé. A pihentetés során a puding szépen megköt, a keksz pedig igazán lágy lesz. Pofonegyszerű és pillanatok alatt elkészülhetünk ezzel a sütés nélküli sütivel! Ráadásul egy csodálatosan egyszerű, elronthatatlan, nagyon finom és egyben igen pénztárcabarát sütirecept következik.


Bingó szelet


Hozzávalók:


• 1 kg szögletes keksz
• 1,2 liter tej
• 1 csomag banán puding
• 1 csomag vanília puding
• 1 csomag karamella puding
• 12 dkg cukor
• 2 dl tejszín

Főzzük meg külön-külön a pudingokat! 1 pudinghoz 4 dl tej és 40 g cukor szükséges.

A jénai vagy tepsi aljára teszünk 1 sor kekszet. Ráöntjük a banán pudingot. A tetejére teszünk 1 újabb sor kekszet. Erre kerül a karamell puding. Ismét 1 sor keksz, majd a vanília puding. A tetejére keksz.


A sütit a hűtőszekrényben kell pihentetni legalább 4 órán át.


Fogyasztás előtt tegyük a tetejére a felvert tejszínt, és vastagon szórjuk meg csokiforgáccsal vagy csokidarával!


A pudingok ízlés szerint variálhatók más ízesítésvűvel.

Akinek egy kicsit több ideje van, az az almás változatot is kipróbálhatja:

Kekszes-almás süti sütés nélkül

Hozzávalók.

1.5 kg alma
20 dkg cukor
12 ek víz
3 csomag vaníliás pudingpor


A tésztához:


50 dkg darált háztartási keksz
4  ek cukrozatlan kakaópor
4ek porcukor
20 dkg vaj

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk. Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek vizet, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.


Közben a vaníliás pudingporokat a maradék cukorral és 8 ek vízzel összekeverjük, az almához öntjük, majd kevergetve 5 percig főzzük (ennyi idő alatt jól besűrűsödik).


Ezután egy kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kekszek felével, erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét elsimítjuk, és elrendezzük rajta a maradék kekszeket.


A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük, és a kekszekre öntjük, majd elkenjük rajta. 4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

(Kiemelt képünk forrása: Pinterest)