Négy közeli tengerpart, ahova érdemes menni

Néhány tipp, ha még nem tudja, melyik tengerpart lesz a befutó idén.

2024. augusztus 2., 10:35

Szerző:

A szlovén tengerpart egyre népszerűbb a nyaralók körében: 2023-ban összesen 6,2 millió turista látogatott az országba, akik 16,1 millió vendégéjszakát töltöttek el délnyugati szomszédunknál. Ugyan az ország tengerparti része nem terül el nagy területen, mégis érdemes őket felfedezni, hiszen egyedi hangulattal bírnak, nem mellesleg: autóval is könnyen eljuthatunk hozzájuk. Ezekre a helyekre autóval is el lehet jutni – írja a drive.hu.

Portorožban található Szlovénia egyik legszebb strandja, így remek választás lehet egy tengerparti nyaraláshoz. A szűk 3000 fős Portorož bájos szállodákkal és páratlan, kifinomult hangulattal büszkélkedhet, ráadásul a partszakaszon unatkozni sem fogunk: vízi sportok, zene, strandbárok és a számtalan különféle program várja a nyaralókat.

Emellett aki nem szereti a kavicsos partokat, homokos rész közül is válogathat. 

Szlovénia egyik kevésbé ismert ékköve a festői Fiesa strand, ami Strunjan és Piran üdülőhelyek között rejtőzik, autóval mindössze néhány perc alatt megközelíthető. A türkizkék tenger bámulatosan tiszta, a parton pedig kiépített napozóhelyek várják a strandolókat. A környéken még egy búváriskola is található, ahol számos búvártanfolyamot lehet elvégezni.

(Kiemelt képünk: Szlovénia. Fotó: Unsplash)

Az altató nélküli alvás sokkal egyszerűbben elérhető, mint gondolná. Számít a matrac, az ágynemű, a hálószoba hőmérséklete és páratartalma, sőt, még a hálóruha anyaga is. A Pénzcentrum a Magyar Alvás Szövetség szakértőjével járta körül a témát.